У Жашківському районі в житловому будинку вибухнув балон з газом. Двоє людей постраждали (відео)

За повідомленням управління ДСНС у Черкаській області, 16 листопада о 13:30 по лінії екстреного зв‘язку із села Бузівка Жашківського району до чергового Жашківської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про вибух у житловому будинку.

На місце події негайно було направлено черговий караул 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини з районного центру. Також у відповідності до плану взаємодії екстрених служб на місце виклику було спрямовано бригаду швидкої медичної допомоги, аварійну бригаду газової служби та оперативну групу працівників національної поліції.

Коли рятувальники прибули на місце події, то побачили зруйновану будівлю веранди, яка була охоплена вогнем.

Як стало відомо, до вибуху та подальшої пожежі призвело порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових газових приладів. Потерпілий чоловік за допомогою газового балону намагався розпалити котел опалення, проте допустив витік газу з балону, який, наповнивши невелике приміщення, спалахнув. У результаті вибуху вибуховою хвилею було пошкоджено зовнішні стіни та зруйноване дерев’яне перекриття веранди. Самого чоловіка вибуховою хвилею відкинуло до житлового будинку що врятувало йому життя, оскільки він не потрапив під завал з будівельних конструкцій.

Внаслідок вибуху постраждали 2 людини, - 73-річний чоловік (батько господаря) та його 68 - річна дружина. Обох потерпілих з чисельними опіками тіла було госпіталізовано до Жашківської районної лікарні.

О 14:00 пожежу було локалізовано, а о 14:20 повністю ліквідовано.
17.11.2017 12:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter