У Смілі нічний клуб "Атлантіда" обстріляли з гранатомету

Як інформує Сміла.ua, у ніч проти неділі, 9 квітня, в центрі Сміли з гранатомету стріляли в нічний клуб "Атлантіда".
У Смілі нічний клуб "Атлантіда" обстріляли з гранатомету

Оглушливий вибух сьогодні вночі о другій годині п’ятдесят дві хвилини почули майже всі жителі центру. Виглядали у вікна, дивилися з балконів, але до ранку не наважувалися виходити на вулицю.

Зате вранці поблизу «Атлантиди» зібралося чимало смілян. Дехто запитував поліцейських, що трапилося – але хлопці у формі затято берегли таємницю нічної пригоди.

– Звідки стріляли, ми наразі встановлюємо. Постраждалих немає. Хто вчинив цей злочин і скільки їх було – поки що невідомо… – пояснив мені один із офіцерів поліції.

Акуратний отвір на другому поверсі клубу майже непримітний. Якого гармидеру всередині приміщення наробила граната від «Мухи» – поліцейські не сказали. І туди не пустили, адже проводилися оперативно-розшукові заходи.

Скоріше за все, стріляли з дитячого майданчика, розташованого поблизу клубу.

За неофіційною інформацією, нічний «снайпер» у такий спосіб просто попередив власника «Атлантиди», щоб той не «заривався». Можливо, тут «спрацювали» конкуренти. Ще одна версія – особисті рахунки з власником клубу чи орендарем приміщення.

Утім, поліція поки що не підтверджує ці версії, але й не спростовує.
У Смілі нічний клуб "Атлантіда" обстріляли з гранатомету

Нагадаємо читачам, що в Смілі вже стріляли з гранатомета – на початку грудня минулого року. Тоді обстріляли житлову багатоповерхівку по вулиці Жовтневій, розтрощивши стіну однієї з квартир. І використали знову компактну та надійну «Муху». Злочинців так і не знайшли.

Відразу після першого пострілу з гранатомета обласне поліцейське керівництво заметушилося й призначило в Смілу нового начальника відділу поліції – майора Сергія Власенка.

– Криміногенна ситуація в Смілі взагалі потребує комплексного втручання. Кожного дня люди скаржаться на шахрайство, крадіжки, вибухи гранат, останній випадок з гранатометом. Тож треба приділити увагу кримінальним правопорушенням, – тоді ж наголосив пан Власенко.

Наразі він перебуває у відпустці, з якої його негайно відізвали. І тепер для шефа смілянських поліцейських немає іншого вибору, як швидко «розкрутити» цю справу та надягти наручники на нічного «стрілка».

Це питання честі, і ми «цю падлюку візьмемо за жабри» – так сказав мені один із оперативників.

А що думають з цього приводу звичайні громадяни?

– Якщо вже у самісінькому центрі Сміли стріляють, то про що йде мова? Страшно виходити на вулицю. І поліція, я бачу, безсила… – з гіркотою визнав пенсіонер, який стояв поруч зі мною.

А депутат міської ради, який проживає в центрі й особисто чув нічний вибух, сказав розгублено:

– Дожилися! Мабуть, доведеться смілянам самим озброюватися, адже немає надії ні на владу, ні на поліцію…

Я погодився з ним. Але уявив себе на другому поверсі «Атлантиди» під час пострілу – і мені стало страшно.

Від того, як легко потрапити під чужі «розбори» і попрощатися з життям.

Вадим Нікітін
10.04.2017 09:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter