Держпродспоживслужба: Черкащани отруїлися на фестивалі в Кам`янці-Подільському

Держпродспоживслужба: Черкащани отруїлися на фестивалі в Кам`янці-Подільському За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби станом на 28 листопада 2016 року серед осіб, які брали участь у фестивалі «Перлина Кам’янця» 19-21 листопада 2016р. у м. Кам’янець-Подільському Хмельницької області, внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції постраждало всього 129 осіб, у т.ч. 110 дітей та 19 дорослих.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області з м. Кам’янець-Подільського Хмельницької області всі колективи роз’їхались за місцем проживання.

На сьогодні після повернення до місць проживання 63 особи продовжують лікування в стаціонарних відділеннях Івано-Франківської, Київської, Одеської, Сумської, Миколаївської, Харківської, Черкаської, Чернігівської областей та м. Києва.

З 21 по 22.11.2016 року проведено комісійне санітарно-епідеміологічне обстеження готельно-ресторанного комплексу «Ксенія» у м. Кам’янець-Подільський та с. Врублівка Кам’янець-Подільського району, під час якого виявлено ряд численних порушень санітарного законодавства.

Розпорядженнями керівників територіальних органів Держпродспоживслужби у Хмельницькій області тимчасово призупинено функціонування цих закладів. За фактом виникнення спалаху направлено матеріали в правоохоронні органи та до суду.

Станом на 28.11.2016, за інформацією ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» у готельно-туристичному комплексі м. Кам’янець-Подільський за результатами лабораторних досліджень у зразках харчових продуктів, у змивах на харчоблоці, у пробах у номерах для проживання виділено Shіgella Sonnei; збудник Sh. Sonnei виділено і у номерах для проживання у готельно-туристичному комплексі в с. Врублівка Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

За результатами лабораторних досліджень клінічного матеріалу в 8-ми постраждалих дітей та у 2-х дорослих виділено ідентичний збудник в Одеській області, Миколаївській та Черкаській областях. Лабораторні дослідження тривають.
28.11.2016 17:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter