Новообраного голову правління Черкаського асфальтобетонного заводу Сергія Якимчука охорона не пускає на територію

Охорона публічного акціонерного товариства «Черкаський асфальтобетонний завод» не впускає на територію підприємства новообраного голову правління Сергія Якимчука. Про це повідомляють у міськраді Черкас. Він був обраний на посаду керівника цього товариства рішенням наглядової ради.
Новообраного голову правління Черкаського асфальтобетонного заводу Сергія Якимчука охорона не пускає на територію

Утім, дотепер Сергій Якимчук не може потрапити на своє робоче місце Тамтешні охоронці спілкуються з ним через огорожу.

– Ми не маємо права вас пускати, – сказав один із них. – Такий наказ дав керівник служби охорони.

На думку Сергія Якимчука, такі дії протиправні – його обрання новим головою правління ПАТ «Черкаський АБЗ» засвідчує протокол позачергового засідання Наглядової ради від 11 березня 2016 року. Тоді ж попереднього керівника Олексія Гужву відкликали з цієї посади.

– Це вже не перша наша спроба потрапити на територію товариства, учора я вже намагався прийти на своє робоче місце, але мені це теж не вдалося, – каже Сергій Петрович.

За словами радника міського голови Геннадія Шевченка, 50 % акцій цього публічного товариства належить міській раді.

Як зауважив представник одного з членів Наглядової ради підприємства, юридичної особи – акціонера Черкаської міської ради, заступник директора департаменту управління справами та юридичного забезпечення Анатолій Стойко, відсторонений голова правління на сьогоднішній день не хоче з’являтися, аби не передавати необхідну документацію та печатку товариства.

– Із 11 березня цього року повноваження попереднього керівника, як голови правління, припинено. Йому про це відомо, – сказав він. – Разом із тим, можуть виникнути питання й до інших членів правління, оскільки підстави їх відсутності на робочому місці не відомі.

Для того, щоб зафіксувати цей факт, на місце викликали патрульну поліцію та слідчо-оперативну групу. Утім, із правоохоронцями представники, які були присутні на ПАТ «Черкаський АБЗ», теж відмовилися йти на контакт та не пустили їх на територію.

Як результат – поліція прийняла заяву щодо даного факту та взяли пояснення в голови правління.

За словами фахівців юридичної служби, це призводить до безпідставного та незаконного блокування роботи АБЗ, що негативно впливає на своєчасне завершення поточного ремонту доріг у м. Черкаси та й на господарську діяльність товариства.
16.03.2016 19:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter