У Чорнобаївському районі на пожежі загинула бабуся, а в Маньківському - з палаючого будинку врятували 29-річного чоловіка

16 лютого на Черкащині сталося дві пожежі, під час яких постраждали люди. Про це інформують в управлінні ДСНС в Черкаській області.

Так, о 19.30 до чорнобаївських рятувальників надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку на вулиці Щорса у селі Вереміївка. Загорання помітили сусіди, які й викликали рятувальників. Черговий караул місцевої пожежно-рятувальної частини та добровільна пожежна команда СТОВ «Вереміївське» впродовж 20 хвилин зуміли ліквідувати займання. Згодом під час огляду місця пожежі в одній із кімнат було знайдено тіло 85-річної господарки.

В ході попереднього розслідування стало відомо, що пожежа сталася через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печей.

А о 17.45 у селі Іваньки Маньківського району на вулиці Радгоспній сталася пожежа у житловому будинку. Повідомлення про загорання до Служби порятунку «101» надійшло від сусідів, які побачили дим та вогонь, що виходили з під-покрівлі будинку. Вогнеборцям вдалося о 18.40 пожежу локалізувати, а о 19.28 – повністю ліквідувати. Також рятувальникам вдалося запобігти поширенню вогню на інші приміщення будинку. Через сильне задимлення будівлі бійцям ДСНС довелось працювати в апаратах на стисненому повітрі. Під час розвідки та ліквідації загорання рятувальники знайшли та евакуювали у безпечне місце 29-річного чоловіка. Наразі життю та здоров`ю врятованого ніщо не загрожує.

Як стало відомо в будинку проживали чоловік та жінка, які зі слів сусідів часто зловживали спиртним. Ймовірно, причиною пожежі стала несправна піч, яку співмешканці розтопили напередодні.
17.02.2015 11:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter