Апеляційний суд скасував розпорядження Черкаської РДА про виділення землі під забудову в лісах під Геронимівкою

Апеляційний суд скасував розпорядження Черкаської РДА про виділення землі під забудову в лісах під Геронимівкою Прокуратура Черкаської області відстояла інтереси територіальної громади у суді, в результаті чого повернуто у власність Геронимівської сільської ради незаконно приватизовані земельні ділянки загальною вартістю 250 тис грн.

Як встановлено, вказані землі - лісогосподарського призначення, розташовані в адміністративних межах Геронимівської сільської ради та прилягають до межі міста Черкаси і є зоною відпочинку.

У 2007 році розпорядженням Черкаської районної державної адміністрації вони були незаконно передані для будівництва у власність громадянам.
За результатами перевірок та з метою усунення порушень закону прокуратурою до суду направлено позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення вказаної райдержадміністрації, а також про визнання недійсними державних актів на право власності на зазначені земельні ділянки.

Ухвалою суду першої інстанції було відмовлено у задоволенні вказаного позову, на що прокурором було внесено апеляційну скаргу.

Рішенням апеляційного суду області скаргу прокурора задоволено повністю, розпорядження Черкаської районної державної адміністрації скасовано, а державні акти на право власності на зазначені земельні ділянки визнано недійсними.
10.12.2014 09:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter