Суд зобов`язав золотоніське ТОВ "Колос-Т" сплатити Державній продовольчо-зерновій корпорації 262 тис. грн.

Як інформують Наші Гроші, суд стягнув з ТОВ Державна продовольчо-зернова корпорація України«Колос-Т» на користь ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» 150 тис грн. попередньої оплати і 112 тис грн. штрафів. Про це свідчить рішення Господарського суду Черкаської області від 13 жовтня.

У квітні 2013 року ДПЗКУ і ТОВ «Колос-Т» уклали договір поставки 620 т зерна кукурудзи на 920 тис грн.

ДПЗКУ перерахувало фірмі аванс у розмірі 434 тис грн. Разом з тим фірма станом на 24 грудня поставила ДПЗКУ лише 201,87 т кукурудзи на суму 202 тис грн.

24 грудня додатковою угодою договір поставки було розірвано. За цією угодою ТОВ «Колос-Т» має повернути держкорпорації 232 тис грн. авансу, а також виплатити 35 тис грн. компенсаційної санкції.

Та ТОВ «Колос-Т» вказує на недійсність цієї додаткової угоди. Представник фірми стверджує, що підпис у цій угоді підроблений, адже директор ТОВ «Колос-Т» додаткову угоду не підписував. Фірма вказує, що додаткова угода

«укладена на вкрай невигідних економічних умовах» для неї.

Та суд ці доводи не прийняв. Суд вказав, що додаткова угода є дійсною, оскільки ТОВ «Колос-Т» її почало реально виконувати, а саме: у грудні 2013 рок та у лютому 2014 року фірма повернула ДПЗКУ 82 тис грн. авансу.

Зауважимо, що ТОВ «Колос-Т» добивалося почеркознавчої експертизи у справі, однак безуспішно.

Суд зобов’язав фірму виплатити ДПЗКУ 150 тис грн. попередньої оплати, 35 тис грн. компенсаційної санкції, а також 77 тис грн. штрафу і пені.

Засновником і директором ТОВ «Колос-Т» (Золотоноша, Черкаська обл.) є Станіслав Заремба.
06.12.2014 11:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter