Рекордний день: учора в Черкаській області знайшли 18 вибухонебезпечних предметів

Обласне управління ДСНС інформує, що за минулу добу в Черкаській області виявлено 18 вибухонебезпечних предметів.

5 травня в Жашківському районі, поблизу в села Шуляки на території недіючого кар’єру було виявлено арсенал із 10 різнокаліберних боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

Того ж дня в Шполі на відкритій території домоволодіння під час проведення земляних робіт було виявлено 4 різнокаліберних артилерійських снаряди часів Великої Вітчизняної війни.

Тієї ж доби в Катеринопілі на відкритій території під час проведення земляних робіт було виявлено 2 артилерійських снаряди часів Великої Вітчизняної війни діаметром 122 мм..

Небезпечну знахідку було виявлено і в Смілянському районі. Поблизу села Пастирське, місцеві жителі на відкритій території, біля автодороги «Сердюківка – Пастирське» виявили гранату Ф-1 часів Другої Світової війни.

Того ж дня в Звенигородському районі, поблизу села Озірна, під час обробітку землі в 17:00 було виявлено 1 артилерійський снаряд діаметром 77 мм. та мінометну міну діаметром 105 мм. часів Великої Вітчизняної війни.

Усі вибухонебезпечні предмети часів війни найближчим часом будуть знищені на спеціальних полігонах.

Напередодні були знешкоджені шляхом підриву 3 різнокаліберні артилерійських снаряди, які раніше рятувальники виявили в обласному центрі та Черкаському районі.
06.05.2014 16:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter