Голова ЦВК: Сподіваюся, що до нового року результати виборів на проблемних округах встановлять

Голова ЦВК Михайло Охендовський сподівається, що результати виборів на п’яти проблемних округах будуть встановлені до нового року.
Про це він заявив під час зустрічі з послами та місії ЄС Джеффрі Пайєттом та Яном Томбінські.
"Ми не прогнозуємо серйозних проблем під час підготовки проведення майбутніх виборів і зробимо все, щоб унеможливити ті прикрі випадки, які мали місце під час виборів 28 жовтня 2012 року", - сказав він.
"Для того, щоб виборці в цих округах нарешті отримали адекватне представництво у парламенті, Комісією будуть задіяні всі ресурси і засоби правового реагування", - пообіцяв Охендовський.
"Сподіваюсь, ніщо не перешкодить Комісії оголосити результати цих виборів ще до нового, 2014 року, як це передбачено Законом", - додав він і запевнив співрозмовників у твердому намірі ЦВК провести виборчий процес відповідно до українського законодавства та міжнародних виборчих стандартів.
Керівники дипмісій висловили занепокоєння щодо практики участі у виборчому процесі з виборів народних депутатів так званих "технічних партій".
У відповідь на це Охендовський зазначив:
"Цей фактор викликає періодичну критику з боку різних політичних сил. На мою думку, він дійсно створює деякі проблеми при практичному застосуванні закону про вибори нардепів. Проте як під час виборчих процесів, так і поза їх межами ЦВК рівно ставиться до всіх політичних партій, яку б кількість членів вони не налічували".
"Хоча є усвідомлення того, що, на жаль, якась частка таких партій є відвертими бізнес-проектами", - зазначив він.

Українська правда
01.11.2013 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter