КВУ: Президентська кампанія-2019 залишається далекою від принципів гендерної рівності

КВУ: Президентська кампанія-2019 залишається далекою від принципів гендерної рівності На виборах президента України 2019 року ЦВК зареєструвала 44 кандидатів. Згідно з аналізом експертів проекту «Дослівно», цьогорічна кампанія за кількістю претендентів має рекордні показники.

«2014-року у президентських виборах брав участь 21 кандидат - це вдвічі менше претендентів, ніж цього разу. Історичний рекорд досі тримали вибори 2004-ого, коли на найвищу посаду балотувалося 24 особи», - зауважив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Також він звернув увагу на те, що президентська кампанія-2019 залишається далекою від принципів гендерної рівності: у виборах збираються взяти участь лише чотири жінки із 44 кандидатів.

Відповідно до даних ЦВК, наймолодшим кандидатом в президенти є 37-річний Олександр Данилюк, а найстаршим – 74-річний Олександр Мороз. Експерти «Дослівно» підрахували, що політик уп’яте балотуватиметься в президенти.

«Загалом серед 44 кандидатів десятеро вже брали участь у президентських виборах. Для решти це буде перший досвід участі в кампанії такого рівня», - заявив Олексій Кошель, додавши, що середній вік кандидатів становить 50 років.
11.02.2019 14:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter