ЧОО КВУ: легендарна "анархістка" Козько, голова ОВК на в/о 194, тупо не реєструє спостерігачів

ЧОО КВУ: легендарна "анархістка" Козько, голова ОВК на в/о 194, тупо не реєструє спостерігачів Як повідомила Черкаська обласна організація Комітету виборців України, ОВК 194 виборчого округу під керівництвом анархістки Козько зволікає з реєстрацією спостерігачів Черкаської обласної організації Комітету виборців України.

Другий день поспіль ЧОО Комітету виборців України "розжовує" членам окружної виборчої комісії 194 виборчого округу норми закону України "Про вибори народних депутатів України".

Ольга Іванівна Козько персонально вимагає від КВУ, щоб вони подавали дані щодо своїх спостерігачів не відповідно до законодавства, а "так як всі люди". Наразі подання все таки прийнято ОВК, але навздогін представник комісії зателефонувала і повідомила, що подання не буде розглянуте без надання подання в електронному вигляді. Так само зволікають з прийняттям подань в ОВК №200 та №197. ЧОО КВУ вдалося переконати в своїй правоті представників ОВК №195.

ЧОО Комітету виборців України наголошує, що Стаття 78 "Закону України про вибори народних депутатів України" передбачає лише такі вимоги до громадських організацій:

- Офіційний спостерігач від партії, кандидата у депутати, громадської організації реєструється окружною виборчою комісією за поданням уповноваженої особи партії у відповідному одномандатному або загальнодержавному окрузі, кандидата у депутати у цьому одномандатному окрузі або керівника відповідної громадської організації.

- У поданні про реєстрацію офіційних спостерігачів зазначаються їх прізвища, імена, по батькові, громадянство, дата народження, місце проживання та адреса житла, місце роботи, посада (заняття), номери контактних телефонів. До подання додаються заяви про згоду цих осіб бути офіційними спостерігачами від відповідної партії, кандидата у депутати чи громадської організації та ксерокопії першої та другої сторінок паспорта громадянина України або ксерокопія тимчасового посвідчення громадянина України (для осіб недавно прийнятих до громадянства України). До подання від громадської організації подається також копія рішення Центральної виборчої комісії про дозвіл мати офіційних спостерігачів під час виборів депутатів.

- Подання про реєстрацію офіційного спостерігача за підписом уповноваженої особи партії, кандидата у депутати в одномандатному окрузі, керівника відповідної громадської організації вноситься до відповідної окружної виборчої комісії не пізніш як за п'ять днів до дня голосування.

Жодних додаткових доручень, посвідчень, дисків тощо закон не вимагає, тому ми як організація, яка моніторить ретельність дотримання норм законодавства, не можемо приставати на незаконні вимоги членів ОВК, які намагаються полегшити собі роботу або загальмувати процес реєстрації офіційних спостерігачів - заявили в ЧОО Комітету виборців України .ЧОО КВУ: легендарна "анархістка" Козько, голова ОВК на в/о 194, тупо не реєструє спостерігачів
18.10.2012 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter