В Україні згадують початок Революції гідності і вшановують Небесну сотню

Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначається День гідності та свободи. По всій країні згадують, як цього дня 2013 року у столиці небайдужі громадяни вийшли протестувати проти рішення проросійського уряду призупинити євроінтеграцію. Події перетворилися на масштабне повстання українців проти контрольованих Кремлем високопосадовців, згодом події у центрі Києва загострилися до кривавих протистоянь.
В Україні згадують початок Революції гідності і вшановують Небесну сотню

Цього дня вшановують полеглих за свободу у центрі Києва, а також згадують, як зима 2013-2014 змінила історію.

Президент України Петро Порошенко зазначив на Михайлівській площі, що найгірше з пережитого країною та її народом останніми роками – "вже точно позаду".

"Так, ми ще не вийшли із зони турбулентності, і досі розраховуємося за два десятиліття блукання манівцями "русского мира". Але стратегічно – ми з вами на правильному шляху. Туди Україну вивели мільйони учасників Революції гідності. Вони ясно визначили дорогу, якою країні йти в майбутнє", - сказав він.

Президент також заявив, що "цьогоріч влада чи не вперше може відзвітувати перед суспільством – одну з ключових вимог Революції Гідності виконано".

"Угода про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі Європейським Союзом з 1 вересня набула чинності, запроваджено безвізовий режим для українських громадян", - уточнив Порошенко.

Секретар РНБО Олександр Турчинов своєю чергою у своєму привітальному зверненні заявив, що подій, які відбулись за час після Революції, "вистачить на ціле століття".

"Цей день – день гідності і смутку, день, коли ми згадуємо втрати і перемоги. Цього дня розпочалися протести, що переросли в переможну Революцію Гідності. Спогади про ці події неможливо втиснути в один день. Але цей день потрібен нам, щоб пам’ятати. Пам’ятати, що Свобода варта того, щоб за неї боротися, варта того, щоб за неї віддавати своє життя!", - йдеться в його зверненні.

ТСН
21.11.2017 14:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter