Бондаренко наклав вето на рішення Черкаської міськради про розпуск виконкому

Бондаренко наклав вето на рішення Черкаської міськради про розпуск виконкому Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко наклав вето на ухвалене депутатами рішення «Про розпуск виконавчого комітету Черкаської міської ради і припинення повноважень першого заступника, заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради». Як інформують у міськраді Черкас, натомість він вносить на розгляд ради інший – юридично обґрунтований – проект рішення. Про це мер заявив під час прес-конференції.

Нагадаємо, на останній сесії міської ради, яка відбулася 10 серпня, 22 обранці проголосували за розпуск виконавчого комітету. Утім, уже 14 серпня через низку зауважень до ухваленого документу з боку юристів міський голова своїм розпорядженням зупинив дію прийнятого рішення.

За його словами, воно не відповідає нормам чинного законодавства. Згідно з висновками департаменту управління справами та юридичного забезпечення, прийнятим рішенням про відставку виконкому не дотримано принципу безперервності влади (до формування нового складу – в місті взагалі міг би бути відсутній виконавчий комітет), ним не передбачено звільнення та припинення служби заступників міського голови (це винятково компетенція ради), а сам же проект був оприлюднений менш як за 20 днів до дати його розгляду.

«Тільки виконавчий комітет має повноваження ухвалювати важливі для забезпечення життєдіяльності нашого міста. Якби я сьогодні підписав це рішення, то ми б поставили під загрозу прийняття низку питань, які стосуються безпосередньо жителів Черкас»

Утім, переобрання виконкому очільник міста не виключає.

«У зв’язку з втратою довіри депутатів до виконавчого комітету я вношу новий проект рішення, який не порушує жодну з вимог чинного законодавства, – сказав він. – Водночас, я чекаю пропозицій від лідерів політичних сил нашого міста, які готові взяти на себе відповідальність за його розбудову та налаштовані до конструктивної співпраці пліч-о-пліч з міським головою винятково в інтересах територіальної громади».

Новий виконавчий комітет, каже Анатолій Васильович, планує формувати з огляду на кілька принципових моментів. А це – професійність потенційного представника, готовність до відритої роботи в інтересах розвитку Черкас та з «чистою» репутацією.

«Виконавчий комітет – це не політичний орган, а структура, яка мусить займатися винятково господарськими справами», – зауважив мер та додав, що ініціюватиме під час затвердження нового складу виконкому на сесії голосуватимуть за кожну з кандидатур, а не «пакетом», як це було раніше.

Крім того, депутат міської ради Руслан Зоря заявив під час прес-конференцію про те, що зареєстрував ще один проект рішення для розгляду про розпуск виконкому.
Бондаренко наклав вето на рішення Черкаської міськради про розпуск виконкому

Попередньо, міський голова планує скликати сесію на 28 серпня.
15.08.2017 08:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter