У Черкаській області обрали ще чотирьох старост

У Черкаській області обрали ще чотирьох старост На Черкащині відбулись вибори старост у двох об’єднаних територіальних громадах Катеринопільського району: Мокрокалигірській – у селах Єлизаветка, Ярошівка, Суха Калигірка, та Єрківській громаді – у селі – Радчиха. Як інформують у Черкаській ОДА, це вже другі вибори старост, що проходять на Черкащині. Перші відбулись 17 січня у селищі Ірдинь Білозірській об’єднаній громаді. Нагадаємо, вони були першими в Україні.

Старостою села Єлизаветка стала діючий сільський голова Світлана Михайлець. З 360 виборців за неї проголосувало 182. У селі Ярошівка перемогу виборов самовисуванець Олег Біляк, за якого проголосував 41,57% виборців, тоді як за його опонента – 7,17%. У селі Радчиха старостою став Валерій Гончар, а село Суха Калигірка, де кандидатів на старосту було найбільше – чотири особи, очолить Діана Присяжнюк.

- В цілому вибори пройшли добре – прозоро і без порушень, середній відсоток явки по чотирьох селах склав 61,5. Такий результат вказує на те, що виборці зацікавлені отримати повноцінні органи управління для громад, - підсумовує директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської ОДА Сергій Пасічник.
25.01.2016 14:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter