Крючкотвори з міського тервиборчкому зняли ПВД і Одарича з виборів

Черкаська міська виборча комісія зняла з виборів весь список "Партії вільних демократів" та кандидата на посаду міського голови Сергія Одарича, мотивуючи це тим, що копія рішення про участь Партії вільних демократів у виборах засвідчена не керівником партії. За це рішення проголосувало 10 членів комісії. Так, вони вирішили внести зміни до постанов про реєстрацію списку "ПВД" та реєстрацію Одарича, яка фактично скасувала їхню участь у виборах.

Про це інформує ГО "ОПОРА".

Юрист міської територіальної виборчої комісії Людмила Бордунос пояснила, чому Партію вільних демократів, а також її лідера Сергія Одарича зняли із виборчої гонки. На її переконання, ТВК ухвалила законне рішення, яке підтримає і Центрвиборчком.

"Відповідно до ч. 1 п. 3 статті 38 закону "Про місцеві вибори", суб’єкт виборчого процесу подає копію рішення про участь у місцевих виборах, завірену підписом керівника партії та скріплену печаткою. Коли ми повторно перевіряли документи по 12 кандидатах від ПВД, яких ЦВК зобов’язала зареєструвати, ми мали перевірити всі документи. При повторному перегляді документів було встановлено, що рішення з’їзду партії про участь у місцевих було підписано першим заступником голови партії Михайлом Бродським, а завірена копія – заступником голови Юрієм Сахном", – зазначила Людмила.

На її переконання, відмовити в реєстрації ТВК мала аж дві підстави.

"У нас є дві підстави, щоб визнати цей документ неналежно оформленим. По-перше, відповідно до статуту партії, підписантом рішення виступають головуючий на засіданні та секретар. Тобто навіть якщо Бродський був головою з’їзду, відсутній підпис секретаря. По-друге, копія рішення завірена не керівником, а заступником. При цьому нам не додані супутні документи, що Сахна на це вповноважували. Оскільки відсутній підпис керівника, цей документ не відповідає законодавству і не може бути прийнятий", – сказала Людмила Бордунос.

Також вона додала, що помилку в документах ТВК мала б виявити ще під час первинної реєстрації.

"Це була наша помилка, ми її визнаємо. Якби ми зараз промовчали, це було б приховування незаконної реєстрації. Ми вважаємо, що наше рішення повністю законне. Ми розуміємо, що скаргу щодо рішення буде подано до ЦВК. Що встановить Центральна виборча комісія, ми не знаємо. Що буде далі, прогнозувати дуже важко. Та все ж сподіваємось, це ЦВК ухвалить законне рішення, перегляне документи і погодиться з нами", – резюмувала юрист.
14.10.2015 12:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter