Яценюк: опозиція не братиме участі в роботі Конституційної асамблеї "імені Януковича"

Яценюк: опозиція не братиме участі в роботі Конституційної асамблеї "імені Януковича"Об'єднана опозиція відмовилась брати участь у «Конституційній асамблеї імені президента Януковича», адже її єдина мета – забезпечити обрання президента 2015 року в парламенті, заявив під час прес-конференції в Черкасах у неділю, 20 травня, лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк.
Арсеній Яценюк наголосив, що президент не наділений повноваженнями формувати Конституційну асамблею. «Відповідно до чинної Конституції, внесення змін і доповнень до Конституції може відбуватися тільки в стінах Верховної Ради, виключно в 300 голосів, а внесення змін до окремих розділів Конституції передбачає обов'язкове проведення референдуму, закону про який, до речі, в Україні досі немає», - підкреслив він.
Лідер «Фронту Змін» заявив, що Конституційна асамблея створена з тією метою, щоб у 2015 році президент Янукович був обраний у стінах Верховної Ради, а не прямим голосуванням. «Адже президент чудово усвідомлює, що пряме голосування він програє», - наголосив Арсеній Яценюк.
«Об'єднана опозиція не буде брати участі в такому фарсі по змінах до Конституції і не дасть можливості провести такі зміни. Президент України повинен обиратися прямим всенародним голосуванням», - підкреслив він.
21.05.2012 08:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter