У проекті Конституції від Порошенка областям пропонують перетворитися на регіони

У проекті Конституції від Порошенка областям пропонують перетворитися на регіони У проекті змін до Основного закону держави пропонується надати областям статус регіонів. Про це УНН повідомляє з посиланням на текст проекту змін до Конституції, який є у розпорядженні агентства.

У проекті зазначається, що адміністративно-територіальний устрій ґрунтується на засадах єдності та цілісності державної території, децентралізації у здійсненні державної влади, повсюдності та спроможності місцевого самоврядування, сталого розвитку адміністративно-територіальних одиниць, з урахуванням їх історичних, економічних, екологічних, географічних і демографічних особливостей, етнічних і культурних традицій.

“Систему адміністративно-територіального устрою складають адміністративно-територіальні одиниці: регіони, райони, громади”, — йдеться у проекті.
Регіонами пропонується визнати АР Крим, всі області, а також міста Києва та Севастополь.

Громадою у проекті називається утворена у порядку визначеному законом, адміністративно-територіальна одиниця, яка включає один або декілька населених пунктів (село, селище, місто), а також прилеглі до них території.

Громади, відповідно до проекту, повинен очолювати голова громади, а органом місцевого самоврядування — рада громади та виконком ради. Спільні інтереси громад району представляє районна рада та виконком райради. В області відповідно — обласна рада, а в містах — міські ради.
26.06.2014 12:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter