Опора: У Черкасах щодня друкують контрагітацію проти кандидатів у мери й депутати

Як інформує ГО «Опора», все більше у Черкасах виборці отримують газети із агітацією не за когось, а проти.

Так, новий випуск газети «Антена» містить матеріали, що певним чином дискредитують одразу двох кандидатів на пост міського голови – Сергія Одарича (Партія Вільних Демократів) та Миколи Булатецького. Попередній випуск також був присвячений агітації проти.

Окрім того, у Черкасах поширюють наліпки з фотографією кандидата на пост Президента України Петра Порошенка та «5 фактів» про нього з провокативним запитанням, що відтворює лозунг партії: «Жити по-новому?». Факти, зазначені в листівці, відтворюють факти, які зазначені в газетах з агітацією проти кандидата.
Опора: У Черкасах щодня друкують контрагітацію проти кандидатів у мери й депутати

Чорно-біле зображення та 5 фактів про Петра Порошенка, основні з яких – участь кандидата в Президенти у створенні Партії Регіонів й співпраця з нею та бізнесові стосунки з Росією. П’ять положень коротко викладають те, що написано в газетах з агітацією проти, які також розповсюджують містом. Так, випуск газети сайту «Про Головне» під назвою «Вісник черкаського Майдану» зверстаний за матеріалами бюлетеня «Тільки факти», згаданого раніше, матеріал з цього ж бюлетеня містить газета «Твоя Батьківщина» за 15 травня. Деякі матеріали мають ідентичні назви, як-от «Віденський альянс під патронатом олігархів», «Яскравий політичний хамелеон» тощо.

Раніше анонімний бюлетень з назвою «Партії пенсіонерів України» мав матеріали направлені на агітацію проти депутатів у міську раду від «ВО «Батьківщина», Партії регіонів, Української спілки ветеранів Афганістану і двох кандидатів у мери Анатолія Бондаренка (ВО «Батьківщина») і Олександра Рибченка (Партія ветеранів Афганістану).

Такі матеріали у місті з’являють ледь не щодня.
23.05.2014 12:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter