Гідрометцентр: На Черкащину повернулася спека

Гідрометцентр: На Черкащину повернулася спека Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, у минулі вихідні дні на Черкащині дещо потеплішало. У суботу в окремих районах відмічалися грози, шквали та локальні зливи. Середній температурний фон складав +21°, що на 1° вище кліматичної норми, денна температура підвищувалась до +28°. Швидкість вітру при грозах в суботу підвищувалась до 13-15 м/с. Внаслідок окремих злив 27.07, в Смілянському районі випало 18 мм опадів, в Канівському - 10 мм. Періодичні короткочасні дощі, що відмічалися протягом минулих вихідних в різних районах області, дещо стримували збирання врожаю ранніх хлібів.
З початку липня в Черкасах спостерігається дефіцит опадів. За період 1—29 липня випало 53,3 мм опадів, що складає 70 % місячної норми. Це призвело до погіршення вологозапасів грунту та початку засухи.
Температура води у р. Дніпро знов почала підвищуватися і складає біля Черкас 23°. Нагадуємо про дотримання правил поведінки на воді!
Станом на 28 липня показник пожежної небезпеки поки що не перевищує 3 (середнього) класу, лише у Чигиринському районі – 4 (високий) клас.
До нашого краю повільно наближується більш тепла повітряна маса із Західної Європи, вітри повертають на південний напрямок. Тому у наступні 2 доби очікується підвищення денної температури до +30..32° на фоні сухої погоди. Всередині тижня, під впливом малоактивного теплого фронту з΄являться хмари, але суттєві опади малоімовірні. Лише наприкінці тижня, при проходженні холодного фронту, можливі окремі дощі та невелике (на 2-3°) зниження температури.
Суха жарка погода, яка переважатиме до кінця липня, сприятиме жнивам, але, одночасно, підвищить клас пожежної небезпеки на полях та у лісах.
29.07.2013 17:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter