Гідрометцентр: На Черкащині панує справжнє літо

Гідрометцентр: На Черкащині панує справжнє літо За інформацією начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, зараз територія Черкаської області перебуває в теплій нестійкій повітряній масі. Спостерігаються періодичні короткочасні грозові дощі, місцями сильні зливи у супроводі шквалів та граду, який в цьому році зачастив в наші краї. Так, за останні 3 тижні зафіксована рекордна кількість – 7 випадків випадіння граду діаметром від 8 до 30мм. За статистикою, на Черкащині максимальне число днів з градом за рік не перевищує 4. Найкрупніші опади граду діаметром 30-50 мм були 2 липня 1969 року в Шполянському і Уманському районах.
Різких змін у водному режимі річок області немає.
Станом на 10 червня рівні води на більшості річок у створах спостережень близькі та на 0,2-0,8 м нижчі серед паводкових відміток. Температура води на 8 годину висока і складає 23°, що буває у цей період 1 раз в п’ять років. Слід зазначити, що при високій температурі води прискорюється процеси розвитку синьо-зелених водоростей, що зменшує вміст кисню у воді.
Найвища температура на цей день 25° тепла зафіксована у 2011 році.
За прогнозом синоптиків, 11-12 червня переважатиме суха сонячна та жарка погода з температурою повітря вночі 14-19° вдень 25-30°. З 13 червня збережеться температурний фон підвищений, місцями очікуються короткочасні грозові дощі.
11.06.2013 09:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter