Наприкінці тижня в Черкаській області температура знизиться, очікуються дощі

Наприкінці тижня в Черкаській області температура знизиться, очікуються дощі Із 11 до 20 вересня на Черкащині спостерігається період «бабиного літа». Цьогоріч воно розпочалося із 8 вересня. Середньодобові температури повітря відповідають першій половині серпня, а денний максимум сягає +25+28º, в окремі дні +30º. І лише окремі холодні ночі нагадують про близькість осені.

Як повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, причиною сухої аномально-теплої погоди в наших широтах є смуга високого атмосферного тиску, яка простягнулася від Іспанії до Південного Уралу та надходження аномально теплого субтропічного повітря. У той же час по північних широтах рухаються циклони з дощами та коливаннями температури.

На новому тижні синоптична ситуація зміниться. Холодне повітря, яке надійшло до Середземного моря спровокувало зародження південного циклону, вплив якого черкащани відчують уже у середу. В його передній частині очікуються невеликі дощі з температурою повітря вночі 13..18º, вдень 26..31º. А в п’ятницю, після проходження холодного атмосферного фронту, дощів побільшає та похолодає: вночі 10..15º, вдень 18..23º.
18.09.2017 17:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter