На цьому тижні в Черкаській області пануватиме суха й сонячна погода

На цьому тижні в Черкаській області пануватиме суха й сонячна погода За прогнозом, більшу частину поточного тижня погоду Черкащини формуватиме малохмарний антициклон, тому атмосфера буде знаходитися в переважно спокійному стані. Переважатиме сонячна суха погода. Температурний фон поступово підвищиться до 20-22º. Дещо потеплішають ночі. Про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

У другій половині тижня денний максимум очікується в межах 30-32º. І тільки 23 липня у наш регіон прорвуться більш свіжі повітряні маси, можливі локальні грозові дощі, а температура повітря знизиться до + 25 … + 27 °.

Незважаючи на часті вторгнення хвиль холоду, що були спричинені переважанням північних синоптичних процесів температурний фон першої половини літа 2017 в цілому в межах кліматичної норми. Особливістю нинішнього липня були і холодні ночі, коли нічні температури повітря не перевищували 10°.

За багаторічними даними спостережень із 15 липня настав найтепліший період літа, який звичайно триває до 15 серпня.

В цей період середній температурний фон складає +20º і дещо вище, денна температура повітря – 25-30º, нічна – не нижче+14+15º.
18.07.2017 15:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter