На цьому тижні на Черкащині пануватиме спекотна погода

На цьому тижні на Черкащині пануватиме спекотна погода Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, з кінця червня до керування погодою на Черкащині, звичайно приступають антициклони: Азорський (з півночі Африки), або Азіатський (з Південного Сходу). Тому значно збільшується кількість спекотних днів (з досягненням денного максимуму температури повітря (+30+34º), або виникають досить тривалі спекотні періоди (до 7-12 днів). В умовах антициклональної погоди грозова діяльність відсутня і дощів практично не буває.

За прогнозом синоптиків, в цьому році перше поширення південного антициклону на наш край очікується з 29-30 червня і триватиме до 4-5 липня. Денні максимуми температури повітря очікуються +30+34º, ночі теж будуть теплі +17+22º, при відсутності дощів.

А поки що, на період 26-28 червня, під впливом атмосферних фронтів північного циклону, прогнозуються періодичні грозові дощі та коливання температури повітря вдень від +24 до +28º, вночі +16+20º.

Нагадуємо, що в Чигиринському та Смілянському районах зберігається високий рівень пожежної небезпеки, тому необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки.

Вода в Дніпрі прогрілася до 22º. Температура води 25º і вище спричиняє швидкій ріст та розповсюдження водоростей.
26.06.2017 16:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter