З 14 січня температура повітря на Черкащині підвищиться, - гідрометцентр

З 14 січня температура повітря на Черкащині підвищиться, - гідрометцентр За інформацією Черкаського обласного гідрометцентру, на різдвяні свята на Черкащині спостерігалися складні погодні умови.

За повідомленням начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, інтенсивні опади на Черкащині, як і на більшій частині держави, зумовлювали насичені вологою потужні циклони з півдня. За період 6 – 10 січня випало опадів від 14 мм у Звенигородському районі до 22 мм у Канівському, що відповідає 80-130% декадної норми. Найбільше снігу випало в Золотоноші – 30 мм або 180 % декадної норми.

Висота снігового покриву станом на ранок 10 січня по області становить від 13 см (Канів, Черкаси) до 22 см (Чигирин).

Складні погодні умови в області призвели до суттєвого ускладнення руху транспорту, порушення зв’язку та енергопостачання населених пунктів.

Однак, циклон вже втрачає свою силу і найбільш інтенсивні опади вже позаду.

За прогнозом, південний циклон, що зумовлював на Черкащині снігопади в останні 3 дні, поступово заповнюється та втрачає свою силу.

11-12 січня очікується невеликий сніг, морози послабшають. При цьому, в окремих районах можливі тумани, слабка ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура повітря знижуватиметься вночі до -10°, вдень до -5°.

З 14 січня прогнозується вдень підвищення температури до відлиги у супроводі переважно невеликого мокрого снігу.
11.01.2017 10:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter