Гідрометцентр: На вихідних в Черкаській області очікується відлига до 3..8 градусів тепла

Гідрометцентр: На вихідних в Черкаській області очікується відлига до 3..8 градусів теплаЯк інформує Черкаський гідрометцентр, ніч проти 7 грудня на Черкащині видалась найбільш холодною з початку зими цього року. Мінімальна температура повітря в області становила 11-14° морозу, а в Золотоноші – до 24° морозу. У Черкасах на цю дату найнижча за повоєнний період спостережень температура повітря 20,9° морозу спостерігалась у 1959 р.

За повідомленням начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталія Постриганя, у п’ятницю очікується подальше підвищення температурного фону: вночі -2+3°, вдень 1-6° тепла. Позитивний температурний фон утримається і у вихідні: вночі до 1-6° тепла, вдень до 3-8° тепла.

Сьогодні ясну морозну погоду на Черкащині визначає область високого атмосферного тиску, що сформувалась у повітряній масі арктичного походження. Тому найближчої ночі очікується зниження температури повітря до 12-14º морозу. Проте, завтра вдень і надалі до кінця поточного тижня на погоду нашого краю впливатимуть повітряні маси з Атлантики, очікуються періодичні опади та підвищення температури повітря до невеликих позитивних значень. Завтра опади випадатимуть у вигляді мокрого снігу та дощу, посилиться вітер. В окремих районах – тумани, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура повітря підвищиться до 0+2º.
07.12.2016 15:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter