Гідрометцентр: Найближчими днями морози на Черкащині стануть помірними

Гідрометцентр: Найближчими днями морози на Черкащині стануть помірними За інформацією Черкаського гідрометцентру, вже найближчими днями синоптична ситуація під натиском циклонів із заходу почне поступово змінюватися. Напередодні та на Різдво на Черкащині очікуються періодичні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Температура повітря підвищиться до слабких морозів: вночі 3..8º морозу, вдень близько 0º. На дорогах очікується ожеледиця. Про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Зауважимо, після тривалого періоду аномального тепла з 30 грудня на Черкащині різко похолодало Надходження повітря з Арктики зумовило аномально холодну погоду, яка утримується до цих пір. Стрімке зниження температури зумовило швидке промерзання грунту від 17 до 30 см та його охолодження. Мінімальна температура на глибині залягання вузла кущіння досягла 6-10°, а в Золотоніському районі – 13° морозу. Такі морози створюють небезпеку для озимих культур та найменш морозостійких плодових: абрикоси, персики та виноград, для яких небезпечною температурою повітря є -18º і нижче.

Найхолоднішими видалися ночі 3 та 4 січня, коли Черкащина та Кіровоградщина опинилися в «осередку холоду». Абсолютний мінімум температури повітря досягнув 22-24º морозу, а середньодобова температура знизилася до 19-20º морозу, що на 14-16° нижче кліматичної норми. Опадів з початку похолодання випало 1-3 мм, станом на ранок 4 січня висота снігу в регіоні становить 1-6 см. За прогнозом, ще одна ніч передбачається дуже холодною – 11-16° морозу.
04.01.2016 17:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter