Ще ніколи єднання влади та народу не досягало такої глибини: Звіт ОДА про зустріч Тулуба з виборцями 197 округу в Золотоноші

Ще ніколи єднання влади та народу не досягало такої глибини: Звіт ОДА про зустріч Тулуба з виборцями 197 округу в Золотоноші Ще ніколи єднання народу та керівництва на Черкащині не досягало такої глибини, як в жовтні 2013 року. Такий висновок напрошується після ознайомлення із звітом прес-служби Черкаської ОДА про вчорашню зустріч Сергія Тулуба з виборцями 197-го округу в Золотоноші.
«Я прийшов до вас аби порадитись. Адже лише разом із вами ми зможемо побачити, що і як треба змінювати, аби працювати ефективніше», - так розпочав спілкування з жителями Золотоноші голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб, який 23 жовтня приїхав до міста на зустріч із громадою.
У Золотоніському міському Будинку культури зібралося майже 500 небайдужих громадян, щоб висловити власну думку про роботу влади та поговорити про проблеми, які їх турбують сьогодні. На зустріч до керівника області зміг потрапити кожен, хто мав бажання задати питання голові ОДА. Зустріч широко анонсувалася в ЗМІ.
«Я взагалі-то прийшов з питанням, яке хвилює, мабуть, не тільки нас, жителів Золотоноші, а й усю область,– це погані дороги. Ми бачимо, що роботи ведуться, працюють ремонтні бригади, але ще далеко не всі міські дороги в нормальному стані. Є місця, де крім того, що засипали ямки, нічого так і не робиться,- звернувся до очільника області місцевий житель Микола Кравченко.
Відповідаючи на запитання Миколи Романовича, голова ОДА зазначив, що цього року лише на ремонт доріг Золотоніського району виділено понад 1,5 млн. грн. та цих коштів не достатньо аби одразу вирішити всі проблеми, які збиралися роками. «Багато роботи дійсно зроблено, але попереду ще більше. Наступного року, за дорученням Президента України, буде розроблено спеціальну програму ремонту сільських та комунальних доріг. До 1 листопада ми збираємо від міст та районів пропозиції, які увійдуть до неї», - сказав Сергій Тулуб.
Питання, які найбільше турбують людей – проблеми з електромережею, якість медичного обслуговування в регіоні, ціни на продукти харчування тощо. Прикметно, що більшість питань, порушених на зустрічі, можливо вирішити на місцевому рівні. Відтак, у ході громадських слухань Сергій Борисович одразу давав доручення вирішити ті чи інші питання керівникам міста та району.
«Я завжди вимагаю від усіх керівників у своїй роботі прислухатися до думки громадськості, вивчати пропозиції земляків і оперативно реагувати на них. Адже саме так, у єдності громади та влади можливо вирішити проблеми подальшого соціально-економічного розвитку нашого краю»,- звернувся до присутніх Сергій Тулуб.
Місцева жителька Наталія Сумак висловила побоювання містян щодо реформування галузі охорони здоров’я, у рамках якої начебто планується об’єднання дитячої та дорослої міських лікарень. Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Брожик заперечив цю інформацію: «Усе це – лише чутки. У рамках реформування галузі такого об’єднання не буде. До того ж, хочу вас запевнити, що жоден медичний заклад області закриватися не буде!», - заспокоїв жінку Володимир Леонідович.
Також під час зустрічі громадянами порушувалися питання збою в роботі електромереж району, поліпшення графіку роботи дизелів, що сполучають Золотоношу з обласним центром, призначення стипендій талановитим студентам, закриття шахово-шахматного гуртка, виділення путівок у оздоровчі заклади ветеранам тощо.
Цікаву пропозицію висловили місцеві депутати щодо спорудження на території колишнього військового містечка спортивно-оздоровчого комплексу. Голова ОДА підтримав ініціативу та дав доручення розробити проект такого комплексу та внести пропозиції про виділення коштів до обласного. Районного та місцевого бюджету на 2014 рік.
«Люди самі краще знають, що їм потрібно. Подібні пропозиції від громади потрібно враховувати та закладати до бюджету наступного року, який має стати «народним», - наголосив Сергій Борисович.
Цю пропозицію керівника області підтримали і учасники зустрічі, серед яких – навіть депутат міської ради від фракції «Батьківщина» Лариса Грищенко.
«Підкреслю, для мене завжди були головними не статистичні дані про розвиток нашого краю, а те як кожен наш земляк відчуває зміни на собі та на своєму добробуті, - наголосив голова ОДА, завершуючи зустріч. - При цьому для нас є важливою думка кожного з вас. Головне, щоб наша сьогоднішня зустріч не залишилася лише зустріччю, а стала відвертим діалогом, який допоможе розв’язати низку злободенних проблем».
Відтак, по всіх порушених під час зустрічі проблемах Сергій Тулуб дав низку доручень керівникам міста, району та структурних підрозділів ОДА та визначив виконавців і конкретні терміни їх розв’язання.
Крім того, вони отримали завдання серйозніше підійти до питання цінової політики на ринках Золотоніщини, залучивши до цієї роботи громадський контроль. Те ж саме стосувалося й цін у місцевих аптечних закладах міста, мережа яких, за дорученням Сергія Борисовича, має розширитися за рахунок так званих «соціальних аптек».
«Радує ваше щире вболівання за долю Золотоноші.І особливо приємно, що всі ми разом усвідомлюємо відповідальність один перед одним», - підбиваючи підсумки зустрічі, сказав керівник області, дякуючи громаді за відверту розмову та розуміння.
Після зустрічі кожен бажаючий мав змогу поспілкуватися з керівником того чи іншого підрозділу ОДА, який безпосередньо займається його питанням.
24.10.2013 09:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter