За останні півроку випадків цензури та перешкоджання ЗМІ в Україні стало втричі більше

За останні півроку випадків цензури та перешкоджання ЗМІ в Україні стало втричі більше За перше півріччя цього року кількість перешкоджання роботі журналістів та випадків цензури в Україні зросла майже втричі. Про це свідчить статистика Інституту масової інформації.
Впродовж цього року таких випадків сталося 103, тоді як за такий же період минулого – 37.
Крім цього, сталося 35 випадків фізичної агресії стосовно журналістів, минулого року – 12; 26 - юридичного тиску, тобто судових позовів проти ЗМІ і журналістів (за І півріччя минулого року – 5), та 22 випадки непрямого тиску (за такий же період 2012 – 14).
«Різкий зріст перешкоджання і тиску на ЗМІ відбувся у другому півріччі 2012. Ми пов’язували це логічно з виборами і розраховували на те, що в грудні-січні ця хвиля поступово почне спадати і повернеться до рівня І півріччя 2012 року. Але цього не сталося. І в нас зараз кількість таких випадків – на досить високому рівні», – заявила в коментарі Тиждень.ua виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк.
«У ІІ півріччі минулого року сталося 159 випадків перешкоджання виконанню обов’язків журналістів та фактів цензури, 55 – побиття і нападів, 28 – непрямого тиску, проти ЗМІ і журналістів було подано 43 судових позови та сталося 55 випадків побиття і нападів працівників ЗМІ», - повідомила Романюк.
Нагадаємо, на думку медіаекспертів, збільшення кількості нападів і випадків побиття журналістів в Україні пов’язані з наближенням президентських виборів 2015 року.
Як повідомлялося, після побиття журналістів під час мітингів 18 травня міжнародні організації закликали українську владу дев’ять разів закликали українську владу захистити працівників ЗМІ.
Тиждень.ua
02.09.2013 13:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
13:40 02.09.2013 Gost:
На все случаи про избиения журналистов, которые за этот срок показывали и писали я не видел ни одного доказательства. Намеки - да, что кто-о рядом стоял возле журналиста - да. Кто-то бьет журналиста - не видел. Взять "титушка" - там не было доказательства избиения. Да и то как журналисты ведут себя нагло, стоял в сторонке наблюдал. Честно, сам хотел подойти и дать в "морду" за такое нахальство. И после этого я больше верю другим, но не журналистам. Все знают, свяжись с журналистом - так про тебя напишут что ты - криминал, секс-бомба, террорист, и др. Но не то, что было на самом деле... Пора объявлять войну не милиции, а журналистам.
Вот еще мнение людей: http://ubr.ua/market/media-market/za-polgoda-v-ukraine-vtroe-vyroslo-chislo-sluc
haev-cenzury-i-prepiatstvovaniia-rabote-jurnalistov-248685#comment319701
Вижу, что не я один такого же мнения, становиться интересно. Будет смешно, если сам народ будет защищать милицию от журналистов