У Черкасах розгорівся скандал навколо розподілу благодійної допомоги керівником комітету багатодітних родин

У Черкасах гучний скандал довкола благодійної організації. Понад півтисячі сімей звинувачують керівника районного комітету багатодітних родин у привласненні гуманітарної допомоги. За десять років існування організації, більшість із них жодного разу не отримала ні адресованих їм харчів, ні одягу, ні навіть новорічних подарунків дітям. Цим питанням уже зацікавилася прокуратура і які порушення вона виявила розповість Станістав Кухарчук.
У родині Галини Кузнєцової - п'ятеро дітей. Після смерті чоловіка - ледь кінці з кінцями зводить. Єдина підтримка - благодійна допомога. Але громадська організація, яка її розподіляє, жодного разу нічого не пропонувала.
Галина Кузнєцова, багатодітна мати:
- Ось цю допомогу отримувало близько 80 чоловік, а решта нічого не отримували, які можуть і 9 раз получить и десять раз получить одне прізвище може два рази стоять.
Сергій Чабан, заступник голови Черкаської райдержадміністрації:
- Там згідно статуту ми не маємо права втручатися в їх діяльність, як благодійна допомога надійшла, так вона і видана рішенням президії їхньої - списки, розпису.
Комітет багатодітних мешкає тут - у підвалі райадміністрації. Жодних ознак розкоші - облущені двері, папірець замість таблички.
Станіслав Кухарчук, кореспондент:
- Ось за цим парканом - будинок в якому мешкає голова комітету багатодітних родин. Жінка працює ліфтером у Черкаській районній лікарні. З нами ж вона зустрітися не змогла пояснивши це тим, що зараз знаходиться на роботі.
Ніна Вурсіченко, голова черкаського районного комітету багатодітних родин:
- Я з вами не розмовлятиму. Я тільки при голові райдержадміністрації буду говорити. Все це - обман і наклеп.
А от у прокуратурі запевняють - численні порушення у тому числі і фінансові - були.
Ігор Рогатюк, виконувач обов'язків прокурора Черкаської області:
- Лише протягом останніх років були встановлені зловживання на десятки тисяч гривень, це стосується як бюджетних коштів так і коштів благодійної допомоги, які надходили до цього комітету
За фактом підробки документів прокуратура порушила кримінальну справу. А ближче до вечора середи стало відомо - комітет багатодітних родин - очолив новий керівник. Людям він уже пообіцяв - розвозити допомогу по домівках.

Станіслав Кухарчук, Павло Тимошенко, Новини, телеканал Інтер, Черкаси.

Подробности-ТВ
16.03.2012 14:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter