Уманчанка отримала в приватну власність шматок "Софіївки"

Уманчанка отримала в приватну власність шматок "Софіївки" Мешканка Умані Черкаської області отримала у приватну власність шматок національного дендропарку "Софіївка". Такий подарунок їй зробила публічна кадастрова карта України, йдеться у сюжеті ТСН.
Лідія Дригант, яка виявилась щасливою власницею заповідної землі, випадково дізналася про нове майно. Родичі порадили жінці знайти свій наділ на публічній кадастровій карті. Відтак, земельна ділянка опинилась у 200-літньому парку серед рідкісних рослин і птахів. У свою чергу, директор "Софіївки" Іван Косенко здивований, тому що не знає, звідки на карті національного природного заповідника взялися ділянки приватної власності. "Це серйозна проблема. По-перше, ми стоїмо в черзі на внесення "Софіївки" до списку культурної спадщини при ЮНЕСКО. Якщо там подивляться, що на карті приватна власність, про що може бути розмова", - стверджує він.
Косенко додав, що відповідні листи вже направлені в прокуратуру.
При цьому, у Держземагентстві радять не гарячкувати, тому що подібна проблема не єдина. За словами генерального директора Центру державного земельного кадастру Андрія Тарнавського, проблема не є новою, тому всі помилки виправляють. Він пояснює таку ситуацію хибним введенням координат ділянки. Раніше повідомлялось, що Міністерство екології посунуло Ялтинський заповідник, віддавши 600 гектарів селищу Кореїз.
16.07.2013 11:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter