Черкаський МВК скаржиться на ДП "Інформ-ресурси", яке заблокувало роботу 10 світлофорів

Черкаський МВК скаржиться на ДП "Інформ-ресурси", яке заблокувало роботу 10 світлофорівЯк повідомляють у Черкаському МВК, в Черкасах близько двох тижнів не працює 10 світлофорів на перехрестях. Причина в тому, що державне підприємство «Інформ-ресурси» (один із підрозділів ДАІ), на балансі якого ці об’єкти, відмовляється надавати доступ до світлофорів фірмі, котра виграла тендер на їх обслуговування.
– Усі ці світлофори «Інформ-ресурси» відключило, мотивуючи тим, що не проведені регламентні роботи, і аби уникнути поломок та відповідальності, – зазначає директор департаменту житлово-комунального комплексу Олександр Риджаніч. – Із ними ми ведемо перемовини з моменту визначення переможця тендеру, а це вже кілька тижнів, і досі не можемо дійти згоди.
На балансі у ДП «Інформ-ресурси» близько 60 світлофорів. 4 нових світлофори, встановлені за останні кілька років, уже значаться на балансі КП «Міськсвітло».
Як зазначає Володимир Колосов, директор ПП «Геобудсервіс+» – фірми, котра виграла тендер, із цими чотирма об’єктами проблем немає, комунальне підприємство надало до них доступ. А от «Інформ-ресурси» не допускає до виконання робіт згідно із умовами тендеру і постійно вишукує різні причини, чому цього не робити.
Олександр Риджаніч говорить, що однією із умов допуску до світлофорів представники ДП «Інформ-ресурси» ставили можливість передачі в оренду об’єктів за 50 % від загальної суми обслуговування.
– Тобто усі роботи виконувала б фірма «Геобудсервіс+», затратна частина вся б лягала на них, а державне підприємство просто отримало б 350 тис. грн., – зазначає директор департаменту ЖКК.
– Ми провели відкритий тендер, отримали здешевлення ціни на 152 тис. грн. порівняно із тією, що пропонувало «Інформ-ресурси», відповідно заощадили бюджетні кошти, – наголошує міський голова Сергій Одарич. – А державне підприємство, по суті представник правоохоронних органів, які постійно надсилають нам свої запити і шукають корупційні дії у проведенні нами державних закупівель, само перешкоджає виконанню умов проведеного тендеру. Ось тут треба шукати корупцію.
14.03.2012 15:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter