Карась: Справа про перерахунок тарифів на квартплату знаходиться в Апеляційному суді

Карась: Справа про перерахунок тарифів на квартплату знаходиться в Апеляційному суді Справа про перерахунок тарифів на квартплату для населення зараз знаходиться в Апеляційному суді. І яке рішення прийме суд щодо цього питання міська влада буде виконувати. Яік інформують у Черкаському МВК, про це розповів заступник міського голови Павло Карась.
За його словами, оскільки Черкаська міська рада подала апеляцію на попереднє рішення Вищого адміністративного суду, то воно не набрало законної сили. А отже – говорити про будь-який перерахунок тарифів за комунальні послуги – ще зарано.
Нагадаємо:
25 листопада 2008 року виконавчий комітет ухвалив рішення № 1747, за яким встановлюються тарифи на квартплату. Саме це рішення згодом у 2009 році прокуратура міста почала визнавати недійсним у судах. Однак у березні 2009 року виконком затверджує нове рішення під номером 239, за яким квартплата у середньому зменшується на 7%. З того часу – з 2009 року і по сьогоднішній день – тарифи змінювалися ще один раз: у 2011 році. Тоді з квартплати була виключена послуга з вивезення сміття. Суд скасував рішення № 1747, яке діяло всього чотири місяці, однак інше рішення № 239 – не скасовував.
Цікаво, що основна причина скасування вищезгаданого рішення – це те, що виконавчий комітет не погодив його із профспілками, а не економічна необґрунтованість тарифів.
Більше того, в ухвалі Вищого адміністративного суду жодним словом не обумовлено про проведення перерахунків за два роки. Та й механізму такого перерахунку чи повернення коштів не передбачено.
21.06.2013 17:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter