Тулуб доручив змінити склад комісії, яка "бореться" із незаконною прибережною забудовою

Тулуб доручив змінити склад комісії, яка "бореться" із незаконною прибережною забудовою Як ліквідувати незаконну забудову прибережної зони Дніпра та відкрити доступ до річки усім черкащанам, а не лише обраним, вчора, 17 травня, розглядала обласна комісія з перевірки дотримання вимог земельного та водного законодавства. У засіданні взяв участь голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб, який розкритикував незадовільну роботу комісії та доручив вже до завтра внести пропозиції щодо її нового складу.
«Судячи з того, на що скаржаться мені постійно жителі області, проблеми прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища не тільки не вирішуються, а ще більше загострюються і набувають політичного забарвлення», – зазначив Сергій Борисович.
І хоча завдяки роботі комісії виявлено й задокументовано 12 кримінальних правопорушень та встановлено 2 випадки отримання хабарів за сприяння у вирішенні земельних питань, в цілому голова ОДА наголосив на незадовільних результатах роботи комісії.
«Аналіз діяльності комісії свідчить про необхідність підвищення ефективності її роботи, доведення до логічного завершення розгляду справ порушників закону у судових інстанціях, – звернув увагу присутніх Сергій Тулуб. – За результатами роботи комісії ми повинні дати громаді області конкретну відповідь про правомірність забудови «Царського села», існування елітних дач у Коробівці, обґрунтованість рішення відведення землі під «Селену» і багато інших».
За словами Сергія Борисовича, основною проблемою у наведенні порядку передусім є відсутність проектів встановлення прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища, оскільки проекти, які розроблені до 2002 року, не відповідають чинному земельному і водному законодавству та потребують оновлення. Крім того, на ситуацію впливає і пасивна позиція органів місцевого самоврядування.
Наприкінці засідання Сергій Тулуб доручив вже до завтра підготувати пропозиції щодо нових членів комісії, за два тижні провести перше засідання в оновленому складі, а вже за місяць у Канівському районі організувати виїзне розширене засідання, куди також будуть запрошені сільські голови, голови районів і керівники з Києва.
18.05.2013 12:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter