Проблемним черкаським підліткам влаштували пізнавальну екскурсію в Черкаський СІЗО

Як повідомляють у СЗГ УМВС в Черкаській області, відділом кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Черкаській області спільно з представниками Управління державної пенітенціарної служби України в Черкаській області було проведено екскурсію до черкаського слідчого ізолятору для підлітків, які перебувають на профілактичному обліку в Соснівському та Придніпровському райвідділах міліції.
Проблемним черкаським підліткам влаштували пізнавальну екскурсію в Черкаський СІЗО

Вже на початку екскурсії підлітків переповнювали враження від побаченого: маленькі камери, де проживає по декілька чоловік, грати на вікнах, тверді ліжка, холодні стіни та сувора дисципліна і основне – відсутність свободи. Підліткам продемонстрували спеціалізовані місця для осіб, які відбувають покарання: бараки для проживання засуджених, учбовий клас, камери для осіб, які перебувають під слідством, та «карцер».
Про кожне з перелічених місць екскурсанти почули детальні роз’яснення всіх умов і правил проживання засуджених, серед яких: чіткий розпорядок дня, примусове навчання, для осіб які потрапили за грати та не встигли здобути середню освіту, обов’язкові роботи, прогулянки за розкладом та чітко лімітовані за часом, постійне перебування під наглядом та обмеження у зустрічах з друзями, рідними та близькими.
По закінченню заходів екскурсанти не приховували емоцій та ділились враженнями від побаченого, стверджуючи що ні за яких обставин не хочуть сюди потрапити. «Такі екскурсії завжди дають гарний виховний результат - стверджує начальник ВКМСД УМВС України в Черкаській області Василь Іржавський, - не дарма говорять, краще раз побачити, чим сто разів почути. Я впевнений, що своєї мети цей захід досягнув – розвіялися примарні міфи про «романтичний світ» за гратами і підлітки, які перебувають на обліку в міліції та схильні до скоєння правопорушень, тепер змінять свою поведінку».
Подібні заходи правоохоронці планують і надалі проводити, залучаючи до них підлітків, які перебувають на обліку в кримінальній міліції у справах дітей з усієї області.
27.04.2013 11:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter