На центральному стадіоні Черкас пройшли тактико-спеціальні навчання

За інформацією управління ДСНС в Черкаській області, на центральному стадіоні Черкаські рятувальники провели масштабні тактико-спеціальні навчання.
На першому етапі рятувальники відпрацювали дії щодо нейтралізації хімічно-небезпечної речовини – іприту, умисно розлитого внаслідок терористичної атаки на сектор вболівальників. Група хіміко-радіаційного захисту, отримавши інформацію про застосування на стадіоні хімічної зброї, провела розвідку, в ході якої фахівці швидко встановили епіцентр розливу. Застосувавши ізолюючі апарати, токсичний газ було знешкоджено. Водночас спеціалістами Служби було відпрацьовано практичні дії щодо евакуації глядачів із хімічно-небезпечної зони.
Другим практичним етапом, який відпрацьовували рятувальники в ході навчань, стало гасіння умовної пожежі на 2-му поверсі адміністративної будівлі. За тактичним задумом, внаслідок короткого замкнення електромережі виникла пожежа у приміщенні буфету. На момент прибуття перших пожежних підрозділів вогонь, що встиг охопити площу у 40 квадратних метрів, загрожував розповсюдженню пожежі на сусідні приміщення та вищерозташовані поверхи.
Для проведення розвідки та гасіння пожежі в умовах сильного задимлення було сформовано дві ланки газодимозахисників, які одночасно із гасінням пожежі виконували роботи по захисту сусідніх приміщень.

Для гасіння пожежі, крім підрозділів міського відділу У ДСНС, було залучено також і курсантів Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Спільними діями підрозділів Управління ДСНС та навчальної пожежно-рятувальної частини Академії пожежу вдалося швидко ліквідувати. Усього в навчаннях взяли участь 60 рятувальників та курсантів, 6 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.
17.04.2013 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter