Директор Черкаського водоканалу: питна вода в Черкасах відповідає санітарним нормам

Директор Черкаського водоканалу: питна вода в Черкасах відповідає санітарним нормам У зв'язку зі стурбованістю мешканців нашого міста щодо подій, які нещодавно стались на Бортницькій станції аерації, КП "Черкасиводоканал" наголошує, що містяни не повинні хвилюватися, адже Водоканал відстежує та контролює ситуацію.
- Фахівці лабораторії "Черкасиводоканалу" посилили контроль за якістю річкової води. Нині за всіма мікробіологічними та хімічними показниками питна вода відповідає вимогам санітарних норм, - говорить директор КП "Черкасиводоканал" Сергій Овчаренко. - Ми маємо необхідну кількість реагентів для того, щоб забезпечити надійне водопостачання міста. Для Черкас р. Дніпро не є єдиним джерелом водопостачання, і за потреби маємо можливість оперативно включити резервний водозабір, який розташований на річці Вільшанка.
Усі показники якості дніпровської води стабільні. На цей час кольоровість знаходиться в діапазоні 65-70 градусів, вміст заліза до 1 мг/дм³, фосфати від 0,2 до 0,3 мг/дм³, вміст органічних сполук від 9 до 11 мг О/дм³. Різких відхилень, що не притаманні цій порі, у показниках не спостерігається.
Вода, яка подається у міську централізовану мережу водопостачання відповідає вимогам ДержСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Нині вона безпечна в епідемічному і радіологічному відношенні, нешкідлива за хімічним складом та має сприятливі органолептичні властивості. Тож приводу для занепокоєнь про якість водопровідної води сьогодні немає.
16.04.2013 18:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter