На Черкащині правову допомогу особам, затриманим за підозрою у скоєнні злочину, надають 73 адвокати

На Черкащині правову допомогу особам, затриманим за підозрою у скоєнні злочину, надають 73 адвокати Після набуття чинності положень нового Кримінально-Процесуального Кодексу в Україні було створено 27 центрів за надання безоплатної вторинної правової допомоги. Учора, 1 квітня, керівники Черкаського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги презентували свою діяльність перез ЗМІ.
За словами керівника Черкаського Центру Віктора Левицького, надання правової допомоги через Центр здійснюється адвокатами, з якими укладаються відповідні контракти. По Черкаській області за результатами анонімного письмового тестування відібрано 73 адвокати. Вартість правових послуг, які надаються адвокатами, відшкодовуються державою.
Адвокати Центру допомагають тим, хто затриманий правоохоронними органами за підозрою у вчиненні злочину, а також тим, кого взяту під варту.
Як підкреслив Віктор Левицький, якщо правоохоронці затримують особу за підозрою у вчиненні злочину, то впродовж години після затримання воно зобов`язані проінформувати про затримання Центр надання безоплатної правової допомоги. Після цього затриманому негайно надається захисник.
Для довідки: Безоплатна вторинна допомога включає в себе:
-захист від обвинувачення;
-здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу в судах, інших державних органах;
-складання документів процесуального характеру.
на фото Віктор Левицький
02.04.2013 12:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter