2013 року на розвиток Черкаського зоопарку витратять 1,5 млн. грн.

2013 року на розвиток Черкаського зоопарку витратять 1,5 млн. грн. Депутати Черкаської міської ради в повному обсязі виділили кошти на функціонування та розвиток міського зоопарку, інформують у Черкаському МВК. Згідно з Програмою соціально-економічного і культурного розвитку міста у закладі проведуть реконструкцію та будівництво нових вольєрів, придбають тварин та чимало іншого.

– Попередній фінансовий рік для зоопарку був надзвичайно складним. Казначейство ще у вересні призупинило проплати. Відтак нам не вдалося виконати чимало запланованого, – розповідає очільник зоопарку Євгеній Ван. – Цьогорічне ж фінансування радує. Нам вдасться зробити багато корисного для закладу.

Першочергово, за словами Євгенія Леонідовича, реконструюють орлятник, вольєри для кабанів, для копитного ряду. Дрібних хижаків (єнотів, лисиць, борсуків) переведуть на місце старого лисятника, а за рахунок цього збільшаться простори для мавп, чисельність яких буде зростати. Також завершать реконструкцію входу у зоопарк.

Щодо нових об’єктів, то цьогоріч заплановано будівництво вольєрів для ведмедів і вовків, площа яких відповідно буде 1600 та 1000 м кв. Тваринам створять природнє середовище: окрім величезної території, у своєму розпорядженні вони матимуть дерева, озеро, струмки тощо. У вольєрі розмістять веб-камери і телевізори, завдяки яким відвідувачі зможуть споглядати за життям тварин, зокрема за народженням малечі. Також зведуть комплекс будівель та приміщень для леопардів і рисей. У Дитячому парку відкриють оранжерею, яку планували запустити ще торік.

У цілому цього року на розвиток міського зоопарку депутати виділили близько півтора мільйона гривень.
26.02.2013 15:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter