У Черкасах серед зими продовжують асфальтувати дороги. МВК наголошуює, що ризикує тільки підрядник

У Черкасах серед зими продовжують асфальтувати дороги. МВК наголошуює, що ризикує тільки підрядникЯк інформують у Черкаському МВК, протягом останніх двох днів комунальники працювали на проспекті Хіміків. Там укладали ЩМА на ділянці від тролейбусного парку до вулиці Р. Люксембург. Комунальники-дорожники використовують сучасні технології.
Як розповів директор департаменту житлово-комунального комплексу Олександр Риджаніч, технології, які використовують ремонтники, дозволяють працювати взимку навіть при мінусових температурах. Проте підрядник дочекався, коли температура повітря стала плюсовою і приступив до роботи.
— Загалом процес асфальтування проходить у чотири етапи. Спершу вичищають ділянку дороги, яку планують ремонтувати, потім прогрівають за допомогою спеціальної машини. Після цього покривають емульсією і заключний етап – укладання ЩМА. Такі технології використовують у Данії, Скандинавських країнах, де майже повний рік триває морозна, мокра погода, — зазначив Олександр Риджаніч.
«Аерошляхбуд» несе відповідальність за якість ремонтних робіт. Це передбачено угодою між владою і підрядником. У мерії запевняють, що приймуть ці роботи, коли якість виконаних робіт перевірить час. У випадку виявлення недоліків – підрядник перероблятиме це за власні кошти. Тому у цій ситуації ризикує саме підрядник.
18.01.2013 10:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter