Колишніх мєнтів не буває: Черкаські вулиці патрулюватимуть екс-працівники МВС

Колишніх мєнтів не буває: Черкаські вулиці патрулюватимуть екс-працівники МВС Колишніх мєнтів не буває: Черкаські вулиці патрулюватимуть екс-працівники МВС У Черкасах спільно з працівниками батальйону патрульно-постової служби МВС вулиці міста патрулюють громадські формування з охорони громадського порядку, інформує gazeta.ua. Вони були створені на базі комітетів самоорганізації населення Соснівського та Придніпровського районів міста.
15 січня о 15.00 вони разом з міліціонерами прослухали інструктаж на вечірнє патрулювання. Декому з "дружинників" видали жилети з написом "громадське формування". Декілька осіб в цивільному одязі.
"Ми маємо такі ж повноваження, як і працівники міліції. Маємо посвідчення. Можемо й затримувати людей", - розповів 46-річний Володимир Нестеренко. Він колишній працівник правоохоронних органів.
Загалом до формувань входять в основному колишні працівники правоохоронних структур. В лавах Соснівського громадського формування нині 17 осіб, Придніпровського — 38. До загонів можуть долучитись усі бажаючі. Обов'язкові умови — добра фізична форма, відсутність судимості, відповідні морально-вольові якості. Також слід буде пройти співбесіду та спеціальне тестування. Патрулювання ніяк не оплачується.
Час несення служби представниками громадських формувань: з 15.00 до 22.00 взимку і до 24.00 влітку. Кожного дня у складі патрульно-постових груп чергують мінімум двоє чоловіків від формувань. Загалом кожен з них чергує не більше двох разів на місяць.
16.01.2013 09:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter