Черкаські рятувальники провели навчання з підриву дніпровської криги для запобігання підйому води під час льодоходу

Як інформують в управлінні ДСНС у Черкаській області, 18 лютого з особовим складом групи піротехнічних робіт та водолазного відділення аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління області проведено практичні заняття щодо робіт з підриву крижаного поля для запобігання ймовірності підйому рівня води та скупчення криги.

Метою тренування стало відпрацювання порядку виконання вибухових робіт для захисту інженерних споруд в акваторії річки Дніпро під час пропуску льодоходу.
Черкаські рятувальники провели навчання з підриву дніпровської криги для запобігання підйому води під час льодоходу

Тренування розпочались із проведення розрахунку товщі льоду та визначення необхідної кількості вибухівки. Після просвердлювання лунок на прорахованих раніше відстанях, рятувальники опустили в них заряди та зімітували вибух.

«Руйнування льодового покрову і крижаних заторів вибуховим способом на річках в місцях розташування автомобільних мостів під час льодоходу є найбільш радикальним і раціональним способом їхнього захисту від можливих пошкоджень та руйнувань. Разом з тим цей спосіб захисту є особливо небезпечним і вимагає суворого дотримання встановлених технічних вимог та заходів безпеки, - наголосив заступник начальника Управління ДСНС у Черкаській області Олександр Горобець. - Основна мета навчань – підготовка піротехнічної групи ДСНС області до дій під час льодоходу», - додав Олександр Іванович.
19.02.2019 13:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter