У Тальнівській ОТГ відкрили інклюзивно-ресурсний центр

За інформацією Черкаської ОДА, в Тальнівській міській об’єднаній територіальній громаді відбулося урочисте відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр». Головним завданням закладу є забезпечення реалізації прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

На святковий захід завітали міський голова Олексій Юрченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради Раїса Карман, працівники відділу освіти та колектив ІРЦ.

У Тальнівській ОТГ відкрили інклюзивно-ресурсний центр


Вітаючи присутніх директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Інна Вдовиченко висловила слова вдячності за можливість допомагати особливим дітям та за всебічну підтримку міської влади у втіленні в життя цієї можливості. Відкриття таких закладів – це величезний крок вперед для всього українського суспільства.

Міський голова Олексій Юрченко також подякував усім, хто долучився до створення такого необхідного закладу, який забезпечить усім дітям з інвалідністю гідну освіту та дасть ще більше можливостей знайти свій шлях у майбутньому.

Наразі в центрі працюють практичний психолог, вчитель дефектолог та вчитель логопед, які допомагають дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися. На сьогодні послугами центру користуються 11 дітей. Іще 15 – чекають на висновки психолого-педагогічного обстеження.

«Особливість таких діток у тому, що, на жаль, їм складно адаптуватися у соціумі. І це – наша головна проблема. Ми хочемо, щоб особливі дітки також могли вчитися, розвиватися, бути затребуваними в суспільстві, адже в них є дуже великий потенціал», – зазначила директор закладу Інна Вдовиченко.
13.02.2019 16:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter