Півроку не можуть встановити причину смерті 13-річної дівчинки в черкаському санаторії "Сосновий бір" (відео)

Покарати винних у смерті дівчинки в черкаському санаторії "Сосновий бір" – вимагають батьки дитини. Їхня 13-річна дочка померла майже півроку тому. Але причину смерті дівчинки досі так і не встановлено, а підозру нікому не оголошено. Батьки просять знайти винних у загибелі дитини. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

Батьки 13-річної Віталіни досі зберігають аудіозапис останньої телефонної розмови з дівчинкою, де можуть знову почути голос дочки. Чи не щодня вже п'ять місяців переглядають і світлини Віталіни.

У кімнаті досі всі її речі, які залишила дівчинка, коли їхала в санаторій. "Ми же з нею розмовляли, о пів на десяту. Вона сміялася: "Ти мене завтра забереш". З нею був там брат, її подружки", – згадує мати дівчинки, Оксана Галайко.

А вже за півгодини після розмови з матір'ю Віталіна відчула головний біль. Надати допомогу в санаторії спочатку намагалися самі, "швидку" викликали за 40 хвилин, коли дитина знепритомніла, а з носа пішла піна.

"Давали корвалол. 15 крапель корвалола дали. Чому дали корвалол від головної болі – мені досі не зрозуміло. Чому дитина звертається з головним болем і дають корвалол, я не знаю. Ми писали звернення, нам відповіли, що корвалол у педіатричній практиці не застосовується", – розповідає Оксана Галайко.

Медики "швидкої" майже годину намагалися реанімувати пацієнтку, проте врятувати дівчинку не вдалося.

"Не знайдено якихось психотропних речовин, не знайдено опіатів, не виявлено алкоголю. На мою думку, причиною смерті є дуже стрімка алергічна реакція на один з компонентів лікарських засобів", – вважає батько Віталіни, Ігор Позняк.

Щоб з'ясувати причину трагедії, управління охорони здоров'я створило комісію та провело перевірку. Проте результати такої роботи шокували батьків школярки: "Необхідність встановити огорожу на території закладу. Це верх цинізму, мабуть, по факту смерті дитини – встановити огорожу".

У санаторії після смерті школярки ніхто не покараний. Тут чекають офіційних висновків слідства.

"Рішення прийняв лікар – дати їй, з погляду на ті симптоми, які були в дитини. Ми вибачаємося, що таке сталося, це горе велике в людей. Більше я нічого не можу сказати, бо я навіть усіх висновків комісії ще не бачив", – зазначає головний лікар дитячого санаторію Анатолій Ситник.

У поліції кажуть: слідство триває 5-й місяць, проте підозру досі нікому не оголосили.

"Наразі слідчі проводять судово-медичну експертизу, встановлюють всі обставини події. Допитані всі свідки, триває досудове розслідування", – звітує в.о. начальника сектора комунікації ГУНП у Черкаській області Наталія Ткачук.

Роботою поліції батьки Віталіни незадоволені. Вони сподіваються, що звернення у ЗМІ прискорить розслідування справи. І ті, хто винен у смерті їхньої єдиної дочки, будуть покарані.

Яна Лимаренко, В'ячеслав Ромодан, "5 канал"
17.01.2019 08:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter