У Канівському районі відкрили підрозділ місцевої пожежної команди (відео)

За інформацією управління ДСНС у Черкаській області, 23 жовтня в селі Мартинівка Канівського району, яке входить до складу Степанецької об’єднаної територіальної громади, було відкрито місцеву пожежну команду. Це вже 4-тий підрозділ місцевої пожежної охорони, створений в районі, і загалом 79, у Черкаській області.

Треба зазначити що місце розташування підрозділу обране не випадково, адже відстань у 20 кілометрів від села до районного центру де базується підрозділ державної пожежної охорони, залишає багато питань щодо оперативності та ефективних дій рятувальників у випадку виникнення надзвичайних подій у цій місцевості.

У разі пожежі, місцева пожежна команда зможе швидше відреагувати а відтак, врешті своїми більш оперативними діями мінімізувати можливі втрати.

Як зазначив начальник Управління ДСНС України у Черкаській області, - Віктор Гвоздь: - “Створення місцевої пожежної команди у цьому населеному пункті є важливим кроком для забезпечення безпеки мешканців цього та найближчих населених пунктів, зменшення матеріальних збитків у випадку виникнення пожеж. У нас є стратегічний план, як забезпечити надійний захист місцевим мешканцям, і відкриття чергової місцевої команди, це ще один важливий крок на шляху до його реалізації, ” – підкреслив Віктор Михайлович.

Для якісно виконання своїх обов’язків, працівникам Мартинівської МПК було вручено комплекти захисного бойового одягу та пожежно-технічне обладнання і спорядження, яке було придбано завдяки спонсорській підтримці власників кількох підприємств що розташовані на території територіальної громади.

Вітаючи вогнеборців з початком нелегкої та вкрай важливої для громади роботи, начальник Управління техногенної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України, - Тарас Поліщук, побажав їм впевненості при виконанні службових обов‘язків, та задоволення від справи якої відтепер вони будуть займатися.

Вітання вогнеборцям МПК також пролунали від почесних гостей, які були присутні на урочистостях. Провідного фахівця Управління забезпечення оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, - Василя Хорошуна, начальника Управління цивільного захисту Черкаської обласної державної адміністрації, - Юрія Скоробагатова, директора ТОВ НВФ “Урожай”, - Олександра Воскобойніка та заступника голови Степанецької сільської ради, об‘єднаної територіальнної громади Черкаської області — Павла Зоренка.

На завершення офіційної церемонії відкриття, - ОТЕЦЬ Олександр, за християнським звичаєм, надав працівникам МПК Боже благословення та провів обряд освячення техніки та приміщення новоствореного підрозділу.
24.10.2018 11:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter