У Каневі відзначили 940 років від дня заснування міста

15-16 вересня в Каневі відзначали 940-річчя від дня утворення міста. Про це інформують у міськраді Канева.

Зранку всі стежки і дороги міста вели до набережної р.Дніпро. Тут на канівців та гостей міста чекали численні розваги: концерти за участі дитячих творчих колективів, виставки, фото-зони та місця для відкриття своїх творчих здібностей і нових талантів. Свої здобутки та напрацювання презентували містянам навчальні та позашкільні заклади, бібліотеки, місцеві підприємства, музеї та народні умільці.

У Каневі відзначили 940 років від дня заснування міста

У Каневі відзначили 940 років від дня заснування міста

На площі ім. Героїв Майдану натомість зібралися прихильники спорту та танців. Тут, на титульному рингу СК «Спарта», вихованці клубу влаштували показові бої, а хореографічні колективи міста демонстрували свої досягнення.

Ближче до обіду люд гуртувався поблизу кіноконцертного майданчика ім.Ю.Іллєнка, де, власне, проходив фестиваль вареників. Чи вміють канівські ґаздині готувати українську народну страву перевіряли почесні судді, а брали участь у конкурсі такі команди: філія «Канівська ГЕС» ПрАТ Укргідроенерго, Канівське вище професійне училище, Канівський коледж культури і мистецтв, «Господині Канева» (танцювальний клуб «Тим, кому за…»), Ліплявська сільська рада ОТГ, Канівський міськрайонний осередок «Радикальної партії Олега Ляшка». І вареники, і свято вдалося на славу. Усі команди-учасники були відзначені почесними дипломами та подарунками.
17.09.2018 14:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter