У Смілі злісний неплатник аліментів погасив 63 тис. грн. боргу

У Смілі злісний неплатник аліментів погасив 63 тис. грн. боргу За повідомленням Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, понад 63 тис грн боргу погасив неплатник аліментів зі Сміли Юрій Т., який отримав постанову державної виконавчої служби про збільшення цієї суми на 50%, оскільки його борг перевищував 3 роки. Нова сума стала достатньою для того, щоб виконавці змогли описати й продати на користь дитини його квартиру.

Навіть якщо житло в боржника одне, його можна арештувати й продати, якщо сума боргу становить більше 75 тис. грн. Щоб уникнути реалізації квартири, чоловік негайно погасив борг та надав у ДВС квитанції про сплату.

Нагадаємо, що новим пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває, який набрав чинності 28 серпня цього року, передбачено запровадження штрафів для злісних неплатників аліментів. Якщо заборгованість неплатника становить 1 рік, сума автоматично збільшується на 20%, якщо 2 роки – на 30%. Для тих, хто заборгував за 3 роки і більше, сума зростає на 50% від суми боргу.
13.09.2018 09:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter