На ділянці бульвару Шевченка в Черкасах стелять новий асфальт

Як інформують у міськраді Черкас, на відрізку бульвару Шевченка від вулиці Припортова (колишня – Героїв Сталінграда) до Різдвяної розпочали укладання останнього верхнього шару ЩМА. Ремонтні роботи тут здійснює товариство «Автомагістраль-Центр», яке виграло тендер. Про це розповів директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін.
На ділянці бульвару Шевченка в Черкасах стелять новий асфальт

За його словами, нині дорожники працюють на відрізку бульвару між Припортовою та В. Чорновола. Раніше на ньому виконали всі необхідні підготовчі роботи, зокрема, підняли люки й решітки зливової каналізації. Завершити розпочате асфальтування підрядна організація обіцяє за тиждень, утім, якщо на заваді не стануть погодні умови. Далі дорожники перейдуть на відрізок від В. Чорновола до Різдвяної.

– На сьогодні підрядник працює за цінами. Які запропонував ще в 2016-ому році, – говорить Артур Савін. – Для зменшення собівартості робіт ця організація встановила власний, іще один на території нашого міста, асфальтний завод. Сподіваємося, що він забезпечить додаткові потужності для капітального ремонту вулиць як Черкас, так і області.

Водночас, як розповів Артур Савін, зараз визначають переможця торгів щодо реконструкції ще двох черг бульвару Шевченка – від вул. Михайла Грушевського (раніше – Котовського) до Можайського та від вул. Різдвяної до площі 700-річчя.

– Але констатуємо звичний для процедури закупівель факт суперечки між підрядниками, які, як результат, затягують початок виконання робіт, – прокоментував Артур Олександрович.

Триває асфальтування і на Героїв Дніпра між вулицею Сержанта Смірнова до вулиці Козацької. Тут укладають вирівнюючий та нижній шар покриття.

– Ці роботи підрядник зміг розпочати завдяки ухваленому на позачерговій сесії рішенні про додаткове фінансування, – говорить Артур Савін. – Тепер підрядник впевнений у тому, що з ним розрахуються.

Ремонт дорожнього покриття завершили, крім того, на вулиці Надпільній (колишня – Ільїна). Тут працювали на ділянці від Можайського до М. Грушевського. За словами Артура Савіна, на цьому об’єкті лишилося облаштувати пандуси та нанести розмітку. Її облаштують із холодного пластика.

– До нанесення розмітки підрядник перейде через два тижні. Це технологічні вимоги: на свіжий асфальт її наносити не можна, оскільки – жовтіє, – звернув увагу директор департаменту. – Така розмітка служитиме, щонайменше, три або чотири роки.
07.09.2018 14:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter