В Уманському районі триває ремонт автодороги державного значення М-12

В Уманському районі триває ремонт автодороги державного значення М-12Як інформують у САД у Черкаській області, в Уманському районі на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка на ділянці км 535+690 продовжуються роботи із реконструкції шляхопроводу через залізничну колію та підходів до нього.

Підрядне підприємство ТОВ «МОСТ-Девелопмент» продовжує роботи із будівництва нової прогонової споруди шляхопроводу на даній ділянці дороги. Наразі завершено роботи із влаштування буронабивних паль. На опорі шляхопроводу № 1 проводяться роботи із влаштування ригеля та підготовка до влаштування арматурних каркасів шкафної стінки. На опорах № 2 та 3 шляхопроводу проводяться роботи із збивання шламу та бетону до проектної відмітки з послідуючим влаштуванням діафрагми опори.

Реконструкція шляхопроводу передбачає розширення проїжджої частини, облаштування нових опор шляхопроводу, прогонових споруд, заміну балок, влаштування водовідведення, облаштування тротуару, влаштування нового бар’єрного та перильного огородження, нанесення дорожньої розмітки, влаштування штучного освітлення мосту. Також влаштують нове асфальтобетонне покриття на підходах до шляхопроводу, встановлено нові дорожні знаки.

Шляхопровід через залізничну колію на ділянці км 535+690 автодороги М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка був побудований у 1961 році. В результаті довготривалої експлуатації (більше 56-ти років), негативного впливу кліматичних умов, збільшення інтенсивності руху автомобільного транспорту, у тому числі великовагового більше 40 тонн, відбувалося руйнування балок прогонових будов, деформаційних швів та асфальтобетонного було введено обмеження руху транспортних засобів вагою більше 15 тонн і він вимагав спеціального постійного контролю за його технічним станом.

За висновками експертів, габарити мосту, міцність бетону плит прогонової будови не відповідали діючим нормам, вантажопідйомність плит прогонової будови та опор не відповідали наявному навантаженню, місцями було зруйновано захисний шар бетону плит проїзної частини; спостерігалася корозія арматури тощо. Відповідно до рекомендацій державного підприємства «Державний дорожній науково-дослідний інститут ім. М.П. Шульгіна», після проведеного обстеження, шляхопровід потребував негайної реконструкції та перебудови.

Інтенсивність руху автомобільного транспорту на автомобільній дорозі державного значення М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка, яка є ділянкою транснаціонального транспортного коридору «GO Highway» (Балтійське море – Чорне море), з’єднує Захід і Схід країни, з року в рік зростає, та на даний час становить майже 8,5 тис. автомобілів на добу.
15.08.2018 11:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter