У центрі Черкас пройшла акція проти вбивства безпритульних тварин

Масова акція, що пройшла 20 липня, під стінами Черкаської ОДА, мала на меті спонукати владу до дій на захист безпритульних тварин. Як інформує Черкаський прес-клуб, активісти всієї України провели такі акції у своїх містах у відповідь на резонансний факт знищення безпритульних тварин у Миколаєві (де на комунальному підприємстві за ніч було убито 150 тварин) та спонукати владу. У Черкасах акція пройшла під локальним лозунгом «Не дієте – значить вбиваєте!» Активісти вимагали від влади докласти зусиль у реалізації програм гуманного вирішення питання безпритульних тварин на Черкащині.
У центрі Черкас пройшла акція проти вбивства безпритульних тварин

- Ми вирішили долучитися до всеукраїнської акції та об’єднати навколо неї наших зоозахисників і свідомих людей, - заявив ініціатор черкаської акції, голова Черкаського обласного осередку партії «Національний корпус» Дмитро Кухарчук. — У Миколаєві стався випадок кричущої жорстокості – і ми хочемо, щоб влада прийняла міри стосовно цих людей. Ми збираємо підписи під вимогами, які сьогодні передамо владі: припинити масове вбивство безпритульних тварин у Миколаєві та інших містах; покласти край бездіяльності поліції, судів та органів влади у питаннях захисту тварин; підтримати вимогу покарати Святогора, Короля та інших живодерів… Ми щодня задаємось питаннями чому в нас кримінал на вулицях, чому війна. А це починається з малого - з того, що діти змалечку знущаються над тваринами, батьки їм нічого не говорять, і це призводить до жорстокості в національних масштабах. Ми говоримо, що живемо в цивілізованому світі, але не звертаємо увагу на такі речі.

- Наша організація є виконавцем і ініціатором вправадження обласної, спрямованої на вирішення проблеми безпритульних тварин. захисту тварин. І сьогоднішня акція спрямована також і на те, щоб влада на місцях почала її врешті виконувати. Програма існує на Черкащині з 2016 р. і передбачає гуманне вирішення питання безпритульних тварин, однаково сприятливе і для людей, і для тварин. Але якби ви знали, сільки разів, приходячи у чиновницькі кабінети, ти чуєш «Знову ви прийшли зі своїми собаками, нам треба вирішувати людські проблеми!». Хочу сказати, що не буває локальних проблем. Сьогодні людина жорстока до тварин – завтра вона жорстока до людей. Влада цього, на жаль, не розуміє. І розв’язує руки людям, які тварин вбивають, – сказала президент Черкаського обласного БФ «Життя» Оксана Савіцька. Вона підкреслила, що сьогодні зоозахист лежить в основному на плечах активістів та небайдужих людей – зокрема, Черкаський обласний осередок партії «Національний корпус» неодноразово оголошував війну догхантерам – і завдяки їм винні несли покарання.

Підтримати зоозахисників та заявити, що бездіяльність влади – це злочин, який призводить до криміналізованості суспільства, на Соборну площу вийшли і активісти УКРОП Черкащини, зокрема, і голова обласного осередку політсили Сергій Танюк, голова міського УКРОПу Ігор Асауляк, керівник фракції в облраді Андрій Сегеда, член політради партії Володимир Шиятий. Саме завдяки фракції УКРОП у обласній раді, Черкащина і стала єдиною областю, де сьогодні прийнята і реально починає діяти програма, що гуманно вирішує питання безпритульних тварин.

- Регулювання чисельності безпритульних тварин потрібно проводити не вбивствами, а гуманними, цивілізованими програмами: відлов, стерилізація, вакцинація, відпуск. Ще 2016 року черкаський УКРОП виступив одним з ініціаторів запровадження програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в Черкаській області на 2016-2020 роки», - зазначив голова Черкаського обласного осередку УКРОПу Сергій Танюк. - Однак, законодавчо, на державному рівні, у нас багато програлин у врегулюванні усіх нюансів вирішення проблеми безпритульних тварин. Тому ми мусимо збиратися на такі акції, щоб привертати увагу суспільства до цієї важливої теми.
23.07.2018 08:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter