22 комунальних видання в Черкаській області досі не реформувалися, - Центр демократії та верховенства права

За інформацією Центру демократії та верховенства права , 1 липня розпочалися останні півроку на реформування державної та комунальної преси. За цей час змінити форму власності повинні 22 видання у Черкаській області, які не реформувались до цього часу. Це майже три чверті усіх комунальних видань області.

На втілення цієї реформи було відведено 3 роки і до кінця цього періоду залишилося останні 6 місяців. Однак, за даними Дежкомтелерадіо, станом на 1 липня 2018 року незалежними стали лише 31% комунальних та 17% державних видань, а це лише 218 із 747, що підлягають реформі. Ті видання, які не встигнуть завершити передбачені законом процедури реформування до 31 грудня 2018 року, можуть втратити свої свідоцтва про державну реєстрацію. Практично, це означатиме позбавлення права надалі видавати газету.

Черкаська область демонструє помірні темпи роздержавлення. Тут із 34 видань, що підпадають під роздержавлення, не реформувалися 22. Ці видання або знаходяться у процесі перетворення, або ще не розпочали реформування, ризикуючи після завершення реформи зникнути через бездіяльність своїх засновників.
Серед нереформованих комунальних видань області газети “Вісник Золотоніщини” (Золотоноша), “Вісник Канівської районної ради” (Канів), “Газета Усіх Лисян” (Лисянка), “Городище” (Городище), “Драбівщина” (Драбів), “Златокрай” (Золотоноша), “Катеринопільський вісник” (Катеринопіль), “Корсунь” (Корсунь-Шевченківський), “Місто” (Черкаси), “Місто робітниче” (Ватутіне), “Наше місто” (Кам’янка), “Наше слово” (Чорнобай), “Світлий шлях” (Чорнобай), “Сміла” (Сміла), “Смілянські обрії” (Сміла), “Тальнівщина” (Тальне), “Трибуна хлібороба” (Христинівка), “Уманська зоря” (Умань), “Холодний Яр” (Черкаси), “Шевченків край” (Звенигородка), “Шкільна.Оригінальна.Класна Шполяночка” (Шпола).

Варто підкреслити, що відповідальними за перереєстрацію видань є саме органи державної влади та органи місцевого самоврядування.
11.07.2018 18:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter